equations

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kotitalouden juhlakurssin huipentuma: Tervetuloa juhliin!

Toimittajamme ovat vierailleet lukuvuoden aikana erilaisten valinnaisaineiden tunneilla. Joulukuussa toimittajamme kävi tutkimassa kotitalouden valinnaisen juhlakurssin suunnittelu- ja valmistelutöitä ja sai myös kutsun seuraamaan itse juhlaa. Tämä juttu on valitettavasti jäänyt luonnoskansioon roikkumaan pitkäksi aikaa, mutta nyt julkaisemme vihdoin tietoa siitä, miten sujui juhlakurssin syyslukukauden huipennus.

Tervetuloa juhliin!

 

 
 
 
 
 
 
 

Toimittajamme juttu juhlasta:

Yhdeksäsluokkalaiset juhlakurssilaiset järjestivät juhlan johon kutsuttiin koulun henkilökuntaa. Juhlaan kutsuttiin kaikkiaan 12 henkilökunnan jäsentä. Juhlaan kutsuttiin rehtori, apulaisrehtori, koulusihteeri, siivooja ja loput oli opettajia. Juhlassa tarjottiin alkuruuaksi tomaattikeittoa, juustokiekkoja ja lohileivoksia. Pääruokana tarjottiin broileria mangokastikeessa ja jokaisella oli lautasellaan kumottu riisikuppi ja tarjolla oli myös taatelisalaattia. Jälkiruokana tarjottiin rommirusinatähtikakkua ja suklaaleivoksia.
Tämän tekstin kirjoitti Joonas


Kotitalousopettaja Johanna kertoo projektista:

Juhlavieraat kutsuttiin pikkujouluaterialle oppilaiden tekemillä kutsukorteilla. Jokaisen kutsutun piti vastata erään oppilaan sähköpostiin, pääseekö mukaan juhlaan. Näin harjoittelimme kutsujen tekemistä ja juhliin ilmoittautumisten vastaanottamista.

Juhlavieraiden saapuessa heille tarjottiin tervetuliaismaljaksi omenakaneliglögiä. Juhlassa oli isäntäparina kaksi oppilasta, Minnie 9B ja Lauri  9B, jotka ottivat vieraat vastaan kättelemällä jokaisen ja ohjaamalla heidät pöytiin. Juhlavieraiden istumajärjestys oli mietitty tarkkaan, kukin istui nimikoidulle paikalle. Oppilaat tarjoilivat kaikki valmistamansa ruuat suoraan pöytiin. Tarjoilu aloitettiin aina rehtorista ja apulaisrehtorista, jotka istuivat pitkän pöydän vastakkaisissa päissä.

Minnie toimi juhlassa myös juontajana. Hän piti maljapuheen, kertoi juhlan luonteesta ja esitteli jokaisen tarjottavan vuorollaan. Juhlassa oli mukana myös 8M-luokalta Aleksi, joka soitti kitaralla taustamusiikkia ja säesti yhteislauluna lauletun laulun "Joulumaa".

Juhlassa rehtori piti juhlanjärjestäjille puheen, jossa hän kehui oppilaiden valmistamaa ateriaa ja kertoi myös omasta kiinnostuksestaan ruuanlaittoon. Rehtorin omakohtaiset kertomukset ruuanlaitostaan olivat oppilaiden mielestä mielenkiintoista kuultavaa. Juhlan päätteeksi kaikki vieraat vaikuttivat erittäin tyytyväisiltä ja kiittelivät oppilaita ja opettajaa moneen kertaan. Eräs vieraista sanoi pikkujouluaterian olleen yksi uransa kohokohdista!

Itse kurssin vetäjänä olen erittäin tyytyväinen oppilaiden valmistamaan juhlaan. Ruuista tuli maukkaita ja jokainen hoiti oman roolinsa niin juhlan järjestelyissä kuin juhlan aikanakin erittäin asiallisesti ja mallikelpoisesti. Olen innoissani kurssin lopputuloksesta ja olen todella tyytyväinen, että minulla on loistava kotitalousopettaja kollegana, jonka kanssa tällainen kurssi on ollut mahdollista ideoida ja toteuttaa! Tästä on hyvä jatkaa juhlakurssiperinnettä!

Teksti ja kuvat: Johanna Mustonen

Aiempi juttumme juhlakurssista on luettavissa täältä.